Champion of the Track

Champion of the Track on ruotsalaisen Net Entertainmentin tekemä videoslot-peli, jonka teemana on hevoset ja hevoskilpailut. Suomessahan suosituin hevosurheilun muoto on ravit, mutta esimerkiksi Englannissa suosituimpia ovat puolestaan laukkakilpailut.

Champion of the Track on ensivaikutelmaltaan melko tyypillinen viiden kiekon videoslot, jossa on symboleja kolmessa rivissä ja 30 voittolinjaa. Heti ensi silmäyksellä tästä pelistä kuitenkin huomaa, että siinä on jotakin erityistä. Kiekkojen ympärillä kiertää nimittäin puoliympyrän muotoinen numerokehä, joka kuvaa tietysti hevoskilpailuissa käytettävää rataa.

Ulkoasu ja teema

ChampionofthetrackTämän pelin teema on siis hevoskilpailut, ja se tulee myös hyvin esiin sekä taustan grafiikoissa että pelin symbolimaailmassa. Pelin väriteemana on ruohon vihreä, mikä kuvastaakin varsin hyvin hevoskilpailuja – hevosethan mielellään ravaavat tai laukkaavat myös nurmikolla. Symboleissa nähdään paria erilaista jockey-hahmoa (eli ratsastajaa), palkintopokaali, kiikarit, ajanottokello, erilaisia kilpailuissa jaettavia palkintoja ja mitaleja, sekä tietysti itse hevonen ja hänen kenkänsä. Arvokkaimmat symbolit tässä pelissä ovat scatter, jota esittää seppeleellä ympäröity hevosen pää; sekä vastaava jockey-hahmo, joka toimii wild-symbolina. Myös hevosenkengät, palkintonauha ja -pokaali ja kiikarit ovat arvoltaan 300 – 600 kolikon suuruisia.

Pelissä ei varsinaisesti ole taustamusiikkia, mutta elävyyttä ja toimintaa on saatu mukaan erilaisilla äänitehosteilla ja fanfaareilla. Champion of the Tracksin taustalla kuuluu myös jatkuvasti yleisön ääntä, mikä tuo onnistuneesti mieleen ravikilpailujen odottavan ja kiihkeän tunnelman.

Erikoistoiminnot ja voitot

Champion of the Tracks -pelissä on siis viisi kiekkoa ja symboleja kolmessa rivissä. Pelissä on 21 voittolinjaa. Pelaaja voi itse asettaa käyttöön haluamansa määrän niistä, ja tämän lisäksi myös panostasoa ja kolikon arvoa voi säätää. Tästä videoslotista löytyy myös useita erikoistoimintoja, joista ensimmäisenä voi mainita ilmaiskierrokset, jotka ovat vakiotoimintoja useimmissa NetEntin pelissä. Tässä videoslotissa ilmaiskierrostila käynnistyy, kun kiekoilla näyttäytyy kolme tai useampi scatter-symbolia (hevosen päätä). Ilmaiskierrostilaan kuuluu 10 pyöräytystä, mikä ei ole itse asiassa kovinkaan paljon. Mutta tämän lisäksi ilmaiskierrostilassa myös voitot tuplataan, ja pelaaja pääsee myös aloittamaan Training Track -koulutusradan, joka onkin tämän pelin erikoisuus – siitä lisää myöhemmin.

Pelissä on käytössä myös wild-symbolit, jotka tunnistaa jockey-hahmon kasvokuvasta. Wild-symbolit toimivat tavalliseen tapaan pelin jokereina, mutta ne ovat myös arvokkaita merkkejä itsessäänkin. Esimerkiksi viidestä wildistä saa 10 000 kolikon arvoisen voiton. Arvokkaita symboleja ovat myös palkintonauha ja hevosenkengät, tosin ne jäävät kauas wild-symbolien voitoista.

Pelin varsinainen erikoistoiminto on kuitenkin Training Track -rata, joka kulkee puoliympyrän muotoisena kiekkojen ympärillä. Tälle radalle päästyään pelaaja voi alkaa kerätä omia Career Bonus -pisteitään, joiden avulla hän voi yltää jopa 97 000 kolikon voittoon. Training Track -radalla pääsee etenemään pelissä saatujen voittojen ja bonusten myötä, ja radan tilanne myös tallentuu 48 tunnin ajaksi, eli peliä voi pääsee jatkamaan kahden vuorokauden ajan. Kun radalla pääsee eteenpäin 20 askeleen verran, voittaa pelaaja Career Bonus -pokaalin. Lisää tämän pelin voitoista ja säännöistä voit lukea voittotaulukosta.

Yhteenveto

Champion of the Tracks on mielenkiintoinen videoslot-peli, joka soveltuu tietysti hevosurheilun ystäville ja raveja seuraaville peliharrastajille, mutta se tarjoaa mielenkiintoisen pelikokemuksen myös muille. Tämän pelin ääressä on helppo samalla rentoutua, mutta kokea kuitenkin jännityksen tunnetta, jota edesauttaa varsin hyvin mahdollisuudet suuriin 10 000 ja 97 000 kolikon voittoihin. Champion of the Tracks erottuu myös hyvin muista videosloteista oman erikoistoimintonsa, Training Trackin ansiosta. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen peli, että sitä kannattaa ehdottomasti käydä pyöräyttämässä muutama kierros.

Comments are closed.