Fisticuffs

Ruotsalainen pelialan yritys ja edelläkävijä Net Entertainment on päättänyt jälleen kerran ilahduttaa meitä uudella videoslot-pelillä nimeltään Fisticuffs. Kuten joku saattoi nimen perusteella jo arvatakin, tämän pelin teemana on nyrkkeilyn jalo taito sekä kaikki sen ympärillä tapahtuva oheistoiminta. Fisticuffs-pelin teemana on nimenomaan vanha klassinen nyrkkeily, jossa ottelut saattoivat kestää tuntikausia. Tähän perinteiseen amerikkalaiseen ja eurooppalaiseen nyrkkeilyyn kuuluivat rajut otteet ja valmentajien sekä yleisön kiihkeä läsnäolo – aivan niin kuin nykyäänkin.

Pelin teema ja ulkoasu

FisticuffsxPelin symbolimaailma on kuin suoraan 1900-luvun alun aikaisesta nyrkkeilykehästä: symboleina nähdään niin palkintopokaali ja -vyö, nyrkkeilykengät, taukotuoli kuin myös ottelussa varmasti hyvin tarpeellinen vesikulho ja pyyhe. Pelin värimaailmaa voisi kutsua maanläheiseksi, sillä siinä on punaruskeaa, oliivinvihreää, violettia ja harmaata. Pelivalikko erottuu kuitenkin taustasta kirkkaamman vihreän sävyisenä. Kuvat ja pelin yleisgrafiikka on toteutettu retrohenkisellä ja hieman humoristisella sarjakuvamaisella tyylillä, joka tuo mieleen kaikki vanhat 1920- ja 1930-lukujen piirrokset, sarjakuvat ja julisteet – hieno ja varsin onnistunut yksityiskohta. Animaatioissa vilahtaa myös hauska nyrkkeilijäpari, joka ei voi olla tuomatta mieleen vanhoja legendaarisia Ohukainen ja Paksukainen -elokuvia.

Musiikki ja äänet tukevat myös mainiosti tämän pelin yleisfiilistä. Taustaäänenä kuullaan yleisön kohinaa, joka tuo välittömästi mieleen hektisen nyrkkeilyottelun, ja aina kun pelissä tapahtuu jotain merkittävää, helähtää hyväntuulinen 20-luvun Charleston-tyyppinen pianomusiikki soimaan. Erityisesti musiikki ja animaatiot ovat sellaisia, jotka saavat helposti suupielen nousemaan ylöspäin tässä pelissä. Vaikka nyrkkeily on rankka ja vakavamielinen urheilulaji, on Fisticuffsissa saatu aikaan viihdyttävä ja kepeä tunnelma.

Erikoistoiminnot ja voitot

Fisticuffs muistuttaa itse asiassa ulkoasultaan toista suosittua NetEnt-peliä, nimittäin kana-aiheista Eggomaticsia. Molemmissa peleissä näyttäisi olleen sama graafikko asialla. Mutta Fisticuffsissa on Eggomaticsin kanssa yhteistä myös se, että tässäkään videoslotissa ei ole erillistä bonuspeliä, vaan erikoistoiminnot ja bonukset käynnistyvät peruspelitilan yhteydessä.

Erikoistoimintoja tässä pelissä löytyy varsin mukavasti. Pelissä on nimittäin kolme erilaista wild-toimintoa: Straight Wild, Diagonal Wild ja Stacked Wild. Straight Wild -symboli voi esiintyä vain kolmannella kiekolla, ja mikäli viereisille kakkos- ja neloskiekoille ilmaantuu Diagonal Wild, käynnistyy pelissä ns. Minibonus-peli. Ilmaispyöräytysten aikana tässä pelissä voi esiintyä myös Stacked Wild (pinoutuvia jokerimerkkejä) kiekoilla yksi ja viisi. Pelaaja voi hihkaista riemusta tämän käydessä, sillä se tietää taas uusia voittoja.

Pelissä on vielä yksi seikka, joka kannattaa pitää mielessä, jos harkitsee Fisticuffs-slotin kanssa paremman tuttavuuden tekemistä. Tässä pelissä on nimittäin jackpot, joka voi tuoda pelipanoksen takaisin 500-kertaisena. Jos siis toisin sanoen pelaat esimerkiksi kahdella eurolla, voit saada tuhat euroa jackpotista. Pelissä on muutenkin tarjolla varsin mukavia voittoja, jotka voi tarkistaa voittotaulukosta, josta selviää myös wild-merkkien yksityiskohtaiset säännöt sekä muiden symbolien arvot. Erityisesti kannattaa pitää silmällä pokaalia, vyötä ja muita erikoissymboleja.

Yhteenveto

Fisticuffs on peli, joka tarjoaa paljon jännitystä ja viihdettä. Reilujen voittomahdollisuuksien, kolmen erilaisen wild-bonuksen ja jackpotin lisäksi, tämän pelin musiikki ja grafiikka ovat aivan omaa luokkaansa. Jälleen kerran täytyy antaa pisteet pelikehittäjälle nerokkaasta ideasta ja persoonallisesta toteutuksesta.

Vaikka Fisticuffs ei prameilekaan kymmenillä erilaisilla efekteillä ja erikoistoiminnoilla, löytyy tälle pelille varmasti suuri joukko ystäviä peliharrastajien parista. Fisticuffsissa on jotain sellaista, mikä saa monet meistä varmasti palaamaan tämän pelin ääreen uudestaankin. Peli on nimittäin hyvin mukaansatempaava, eikä bonus-pelien ja muiden erikoistoimintojen puuttumista oikeastaan huomaa ollenkaan, koska Fisticuffsissa riittää vauhtia, toimintaa, jännitystä ja huumoria muutenkin.

Comments are closed.